Studiemiddag Herkennen van criminele cliënten

Aanmelden cursussen SOMN mogelijk tot 15 augustus 2022
4 augustus 2022
Vacature notariskantoor Oude Engberink
26 oktober 2022
Bekijk alle berichten

Studiemiddag Herkennen van criminele cliënten

Op donderdag 10 november 2022 organiseert de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) voor notarisklerken en ervaren notariële medewerkers een studiemiddag over het herkennen van criminele cliënten. Deze cursus is van 13.30 tot 17.00 uur in de Jaarbeurs (het Beatrixgebouw) in Utrecht.

Elk vermogensdelict wordt gevolgd door witwassen. Notarissen en hun medewerkers zijn gewend aan grote bedragen. Dat maakt het aantrekkelijk voor criminelen om gebruik te maken van notariskantoren. In deze cursus behandelt mr. Robert Helder (universitair docent aan de Universiteit Utrecht en daarnaast operationeel specialist bij de politie) de kenmerken van witwassen.

Welke onderwerpen komen aan de orde?
– Wat is witwassen
– Vormen van witwassen via een notariskantoor
– De meldingsplicht uit hoofde van de Wwft
– Wanneer moeten er ‘lastige vragen’ worden gesteld

Ook behandelt de docent de wettelijke taken en bevoegdheden van de notaris en signalen die kunnen wijzen op criminele doeleinden van rechtshandelingen.

Waar kan ik mij inschrijven?
Wil jij leren hoe je kunt voorkomen dat jouw notariskantoor betrokken raakt bij witwasconstructies? Schrijf je dan in door een e-mail te sturen aan cursussen@knb.nl. Vermeld daarin je voorletters en achternaam, roepnaam, kantoornaam en cursusnummer 50637. De deelnemersprijs is 199 euro exclusief btw. Voor deelname ontvang je 3 SOMN/BMN-punten. Wacht niet te lang, want er kunnen maximaal 90 personen deelnemen.

Meer informatie: KNB, Jitske de Jong, j.dejong@knb.nl (070 3307125)