Schrijf je in als register notarisklerk!

Voordelen lidmaatschap BMN
28 januari 2019
Schuilt in jou een bestuurder?
30 maart 2021
Bekijk alle berichten

Schrijf je in als register notarisklerk!

Sinds 2017 bestaat de huidige mogelijkheid om u in te laten schrijven als Register Notarisklerk (RNK) mits degene die zich wenst in te schrijven aan de daarvoor geldende voorwaarden voldoet.

Om aan de voorwaarden te voldoen kunt u het reglement raadplegen wat op de website www.somnotariaat.nl van de Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat SOMN is vermeld. Uiteraard is het ook mogelijk om het reglement op te vragen bij de SOMN. Om dit reglement op te vragen kunt u per e-mail een verzoek doen op het adres: info@somnotariaat.nl

Uiteraard kunt u via dat e-mail adres ook andere vragen stellen met betrekking tot uw inschrijving als RNK.

Wellicht vraagt u zich af waarom wil ik worden ingeschreven als RNK? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken, zoals:

  • u mag dan de titel Register Notarisklerk voeren, u kunt hiervan ook uiting geven op b.v. het briefpapier van het kantoor waar u werkt en op de website van het kantoor;
  • door de titel RNK te voeren geeft u ook te kennen dat u regelmatig bijscholingscursussen volgt;
  • uw werkgever weet ook dat u uw vak serieus neemt, u bent namelijk verplicht om jaarlijks tenminste 12 SOMN(BMN) pe-punten te behalen.

Indien u hieraan niet voldoet kunt u niet opgenomen blijven in het Register en de titel Register Notarisklerk kan dan ook niet meer gevoerd worden.

Nadat u voldoet aan de voorwaarden om te worden ingeschreven ontvangt u een code om u te profileren op de website en uw behaalde pe-punten in te voeren, daarna accordeert de SOMN. Jaarlijks ontvangt u een opgave van het door u behaalde aantal SOMN(BMN) pe-punten.

Het is mogelijk dat de door u ingevoerde pe-punten niet geaccordeerd kunnen worden. De secretaresse van de SOMN neemt dan contact met u op.

De SOMN accrediteert, nadat er een aanvraag is gedaan door  scholingsinstituten, opleidingen en notariskantoren die cursussen voor medewerkers verzorgen.

Als SOMN zien wij jaarlijks het aantal ingeschrevenen toenemen.

Mogen wij u ook verwelkomen?